top of page
  • Foto van schrijverLiselotte

HBOT blog #2

Bijgewerkt op: 25 feb. 2023

Ik ben Liselotte en ik heb Long covid (PASC, post covid syndroom of hoe je het ook maar wil noemen). Ondertussen duurt deze reis al sinds april 2020. Momenteel volg ik hyperbare zuurstof therapie om verder te herstellen. In deze blog reeks beschrijf ik mijn ervaring en bevindingen: hoe ik me voel en hoe ik de hyperbare zuurstof therapie ervaar.


Graag geef ik even een update over hoe het met me gaat en hoe het me verging voor de HBOTs, de nullijn zeg maar. Toen ik in oktober terugkwam uit Cyprus heb ik eerst een tijdje heel erg rustig aan gedaan. Dat was ook het advies van de kliniek aldaar, en wel nodig ook want ik voelde me echt een natte dweil; ik kwam terug met een of ander virusje uit het vliegtuig en ik was nog steeds enorm vermoeid van de aphereses.
Eind november ben ik begonnen met een SSRI, fluoxetine. Na een aantal weken begon dat een positieve uitwerking te hebben op mijn energieniveau! Dus de theorie van Rus over de ACTH as waar ik eerder over schreef lijkt voor mij op te gaan. Daarnaast begon ik in december te merken dat het veel beter gaat met mijn longen. Waar ik eigenlijk me had neergelegd bij het feit dat ik altijd benauwd word als ik naar buiten ga door het vocht in de lucht, is dat nu bijna niet meer het geval. Alleen nog wanneer de buren de open haard stoken, er vuurwerk wordt afgestoken of er andere luchtverontreiniging is. Ik denk, dat dit nog een effect is van de aphereses (lees hier meer over mijn conclusie over de apherese behandelingen).

Dus mijn energie nam toe, de pijn die ik had in mijn gewrichten en spieren is sinds Cyprus met 80% afgenomen en mijn longen geven steeds minder last. Wel heb ik nog een stuk of 4 rustmomenten nodig op een dag om het tot de avond te halen - want iets meer energie als je niveau op 10% is nog steeds niet heel veel energie. Ook begeeft mijn stem het nog steeds als ik vermoeid ben en komt er keelpijn op. Mijn prikkelgevoeligheid is verbeterd maar niet over en mijn brainfog gaat ook een stuk beter.

En wat ik mij realiseerde, ik heb in de 4 maanden sinds Cyprus geen echte terugval meer gehad! Heel fijn om te merken dat de weg omhoog weer gevonden is.


Nu ik dit schrijf heb ik 8 hyperbare zuurstof behandelingen (HBOTs) gehad. Ik zit dus op 20% van de sessies. Helaas is het nog steeds een enorme aanslag op mijn energie niveau. Geregeld lig ik 2 uur te slapen na de behandeling, terwijl ik ook van tevoren een uur ga slapen. Wel merk ik dat mijn hartslag sinds de 6e behandeling veel lager is. Toen ik gezond was (al weer bijna 3 jaar geleden :( ) zat mijn rusthartslag onder de 50. Nu is die van ongeveer 65 naar ongeveer 56 gegaan van de ene op de andere dag. Ik verbaas me hier sterk over maar ben ook blij om een meetbaar effect te zien.


Andere effecten merk ik nog niet. Maar hopelijk komen die ook snel!


In mijn vorige blog schreef ik over balans houden en hoe ik wel alles kan doen wat nodig is op een dag. Ik heb het maar los gelaten. Gewoon overleven en als ik af en toe nog even naar buiten kan of 5 minuutjes op de hometrainer kan zitten is dat mooi meegenomen. Ik probeer ook af en toe een half uurtje te werken, maar het komt zoals het komt. Gelukkig wordt het vanaf volgende week anders. Ik ben verzet naar de groep die om 16.15 start met de HBOT behandeling. Dat betekent dat ik pas om 15.30 van huis hoef. Ik heb goede hoop dat ik dan in ieder geval weer dagelijks kan wandelen en een klein beetje kan werken.
In mijn volgende blog zal ik uitleggen hoe het er aan toe gaat in zo'n HBOT tank en wat het effect is op je lichaam. Dus snel meer!


Liefs,


Liselotte


Ps. Je kan je aanmelden voor een email alert op de homepage als je een berichtje wil bij een nieuwe blogpost!Heb je vragen over mijn posts, ervaringen met long covid, HBOT of H.E.L.P. apherese? Schroom niet om een berichtje achter te laten onder aan de homepage of hieronder.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page