top of page
  • Foto van schrijverLiselotte

Cyprus long covid blog #2

Bijgewerkt op: 20 okt. 2022

Dat waren een paar drukke dagen zeg! Ondertussen heb ik mijn eerste doktersafspraak en HE.L.P. apherese behandeling er op zitten.


Zondag was een dag voor ons om te acclimatiseren en de stad te ontdekken. Dat acclimatiseren is wel nodig, het is hier 35 graden overdag en het koelt af tot 25 graden 's nachts. Tel daarbij op een hoge lucht vochtigheid, niet fijn voor mijn longen!! We hebben een kleine wandeling gemaakt en een fort uit de de 14e eeuw bezichtigd. Het fort staat op het strand dus je hebt er een fantastisch uitzicht over zee.


We verblijven in het toeristisch centrum. Er is een enorm drukke boulevard. Al die prikkels en lawaai zijn een verschrikking voor mij dus we vertoeven vooral in de kleine charmante straatjes er achter.'S avonds ontmoetten we een dame die ik via een whats app groep voor HELP apherese in september ken. Zij is al sinds juli in Larnaca en heeft 4 apherese behandelingen en een stuk of 5 hyperbare zuurstof behandelingen gehad. Zij vertrekt eind van de week en is 80% beter! Wat een wonder en fantastisch vooruitzicht. Net als ik was ze er erg slecht aan toe voordat ze hierheen kwam.

Dat geeft hoop!Maandag had ik mijn eerste doktersafspraak. Ik had al geschreven over hoe spannend ik het vond. Gelukkig viel het 100% mee. Het enige wat ze deden was uitleg geven, vragen beantwoorden, en bloedprikken. Silke is de hoofdverpleegkundige die alles van het apparaat weet en Irina is de arts. Op zich had Silke alles al goed uitgelegd dus het gesprek met Irina daarna was meer q.q. Het oordeel van beiden was dat ze verwachten dat de apherese me gaat helpen en mijn aderen zagen er heel sterk en stabiel uit dus ik kon meteen de volgende dag terecht voor mijn eerste apherese behandeling. Wel moet ik stoppen met de clopidrogel die ik slikte vanwege het Patterson protocol. Ik heb te veel blauwe plekken schijnbaar.. Silke vertelde nog over een andere patiënte met ongeveer dezelfde klachten als ik heb (lees hier en hier meer over mijn klachten). Deze patiënte had 7 behandelingen nodig gehad. Wait what?? 7? Hm ik wilde er eigenlijk max 5 doen. 1 behandeling kost ongeveer 1700 euro dus ik sta niet te springen om nóg meer te doen. We zien wel even. Ik wil in ieder geval ook de hyperbare zuurstof proberen, maar dat zou nu nog te vroeg in het proces zijn volgens Silke.

Na een paar laatste tips over minimaal 3 liter per dag drinken en heel veel eten (je verliest immers 2000 kcalorien per behandeling) gingen we, ietwat gerust gesteld, weer naar het hotel.


Later meer over de apherese behandeling zelf.


Liefs,


Liselotte


Ps. Je kan je aanmelden voor een email alert op de homepage als je een berichtje wil bij een nieuwe blogpost!


Heb je vragen over mijn posts, ervaringen met long covid of H.E.L.P. apherese? Schroom niet om een berichtje achter te laten onder aan de homepage of hieronder.Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page