top of page
  • Foto van schrijverLiselotte

Cyprus long covidblog # 1

Bijgewerkt op: 20 okt. 2022

Ik ben blij! Vandaag vliegen we naar Cyprus voor de HELP-APHERESE behandelingen die de wetenschappers Beate Jaeger en Pretorius promoten voor de behandeling van long covid (zie ook deze post) Deze worden gegeven in de stad Larnaca in een speciale "long covid kliniek". Eindelijk weer een volgende stap die mogelijk bijdraagt aan de weg terug naar normaal.


De bedoeling is om 1 behandeling per week te doen. Je leest wel van mensen die er 2 of zelfs 3 doen in een week, maar het moet wel een beetje leuk blijven. Daarnaast wil ik heel graag de hyperbare zuurstof therapie uitproberen die ze ook aanbieden. Ook geven ze infusen met hoge doses vitaminen, maar die behandeling heb ik ook in Nederland een paar keer gedaan. Dat gaf me wel energie, maar aangezien ik niet iedere dag in een kliniek wil zitten denk ik die maar gewoon over te slaan.


Tegelijkertijd is dit ook de zomervakantie van mijn vriend en mij. Grieks Cyprus lijkt een prachtig eiland zo in de reisboekjes, dus ik hoop echt dat het mogelijk zal zijn een en ander te bezichtigen. De kliniek adviseert echter om zo rustig aan mogelijk te doen. Hmm. Mijn inschatting nu is dat met 1 behandeling per week er toch wel wát mogelijk zou moeten zijn.
Ik heb nog geen vlucht terug geboekt. Veel mensen kijken me raar aan als ik dat vertel. Maar zo heb ik alle vrijheid. Als het tegenvalt vlieg ik na 3 weken terug. Als ik er baat bij heb blijf ik nog wat langer, een week of 5.


Op dit moment vind ik het erg spannend. Zal ik er inderdaad baat bij gaan hebben? En hoe snel? Of ben ik een van de pechvogels die er alleen maar zieker van wordt? Zijn mijn bloed en aderen in voldoende conditie om de behandeling te ondergaan? Dit soort vragen spelen door mijn hoofd.

Hopelijk weten we maandag meer. Dan is mijn eerste consult met de arts. En wordt er een schema samengesteld voor de komende tijd.


Maar eerst morgen nog bijkomen van de vlucht en Larnaca verkennen! Vooral veel zin in dat laatste. Gelukkig biedt ieder vliegveld ondersteuning aan aan "invaliden" wat in mijn situatie echt het verschil maakt tussen 3 dagen bij moeten komen van de vlucht of een halve dag.


Wat van tevoren al erg heeft geholpen is een whats app groep met mensen die ook in september in Cyprus zijn voor de behandelingen. Sommigen zijn er nu al en hebben al een paar behandelingen achter de rug. Zij geven veel tips over wat ik mee moet nemen. Helaas was dat al een halve koffer vol. Mijn moeilijke dieet, wahls protocol verergert het wel, want ik wil niet de gok wagen dat ik geen glutenvrije, lactosevrije en koolhydraatarme snacks kan vinden in de Cypriotische supermarkten. Nou heeft Duo Lingo me wel geholpen een kleine basis te leggen, niveau "we lezen een krant" en "de koffie is roze" (ok Duo, echt vet nuttig dat ik dat nu kan zeggen). Alleen heb ik niet de illusie dat ik daarmee mijn dieet restricties duidelijk kan maken. Aangezien je per behandeling wel 2000 kcalorien per keer verliest is het zaak dat te compenseren. Dus een kwart koffer vol mueslirepen!


Ik ben van plan op dit blog updates te doen over wat ik mee maak hier op Cyprus. Ik wil graag andere mensen met long covid helpen door mijn ervaringen te delen en daarnaast de bewustwording omtrent deze ziekte in het algemeen te verbeteren. Daarnaast zal ik langzaam aan ook mijn bevindingen met andere behandelingen toe gaan voegen aan deze site.


Liefs,


Liselotte


Ps. Je kan je aanmelden voor een email alert op de homepage als je een berichtje wil bij een nieuwe blogpost!


Heb je vragen over mijn posts, ervaringen met long covid of H.E.L.P. apherese? Schroom niet om een berichtje achter te laten onder aan de homepage of hieronder.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page