top of page
  • Foto van schrijverLiselotte

Behandelingen bij Long Covid

Ik ben Liselotte en ik heb Long covid, PASC, post covid syndroom of hoe je het ook maar wil noemen. Ondertussen ben ik al ziek sinds april 2020. Op dit moment lijkt de weg naar boven ingeslagen! Maar wat heb ik al niet geprobeerd om beter te worden. In deze nieuwe blogreeks beschrijf ik wat voor mij werkte en wat niet.


Ik kondigde het in mijn vorige blog al aan: ik wil een nieuwe blogreeks starten waarin ik verschillende behandelingen bespreek die mij - al of niet - hebben geholpen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van welke behandelingen, methodes en diëten ik allemaal geprobeerd heb. Even tellen...


Hoeveel behandelingen bij Long Covid


... Het zijn er meer dan 30!


Dertig verschillende behandelingen, diëten, supplementen en methodes. En dan is er ook nog een kans dat ik iets vergeet. Van HBOT tot fysio tot laag histamine, medicatie, acupunctuur, logopedie en zingen.

Behandelingen bij Long Covid

Nu ik het op een rijtje zet, verbaas ik me er enorm over hoeveel het er zijn. Sommige behandelingen zetten me terug in mijn herstel, andere hadden een flinke positieve invloed. Sommige behandelingen heb ik tegelijkertijd gedaan, dus het is niet altijd te zeggen wat nou precies welk effect had. Ook kunnen covid herinfecties of terugvallen het resultaat hebben beïnvloed.


On a side note, deze week was in het nieuws dat Duitsland maar liefst 41 miljoen euro uittrekt om onderzoek te doen naar Long Covid. De helft van dit bedrag wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelingen. Lees er hier meer over. Ik vind dit uitermate goed en hoopvol nieuws.

Behandelingen bij Long Covid

Op dit moment ben ik nog onder behandeling bij de longarts, een mesoloog, een ostheopaat en ben ik bezig met de Buteyko-adem methode. Hoewel het dus relatief beter gaat, blijf ik er wel mee bezig.


Het is dus veel, want bijna alles wat ik tegen ben gekomen heb ik wel aangepakt. Alleen, ik kan niet kiezen waar te beginnen... waar wil jij over lezen?


Op dit moment is er een technische storing bij WIX, excuus als de poll daardoor op dit moment niet werkt (als je een keuze maakt en de poll verdwijnt heeft het niet gewerkt). Je kan een bericht sturen als je toch iets door wil geven!


Over welke behandeling wil jij wat lezen op deze blog?

  • Patterson protocol

  • Laag histamine dieet / histamine medicatie

  • Wim Hof Methode

  • Nurosym

You can vote for more than one answer.


POLL SLUIT KOMENDE ZATERDAG 25 NOVEMBER

longcovidblog, long covid blog, long covid, post covid, PASC

Het kan natuurlijk zo zijn dat je iets opbrengt dat ik niet geprobeerd heb. Dat vind ik ook helemaal leuk want daarmee breng je mij misschien ook weer op ideeën! Ik ben heel benieuwd om van jullie te horen, bij voorkeur voor zaterdag!


Liefs,


Liselotte


Ps. Je kan je aanmelden voor een email alert op de homepage als je een berichtje wil bij een nieuwe blogpost!


Heb je vragen over mijn posts, ervaringen met long covid, HBOT of H.E.L.P. apherese of met een andere behandeling? Schroom niet om een berichtje achter te laten onder aan de homepage of hieronder.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page